Foto's van onze activiteiten

Van vele activiteiten hebben we foto's.

Soms is het even zoeken om de juiste fotoreeks te vinden.

Opmerking : Wij gebruiken foto's van onze activiteiten op de Facebook-pagina en de website van onze vzw. Wil je niet dat foto's van jouw kind(eren) worden geplubliceerd, laat dat dan schriftelijk weten bij de inschrijving van de activiteiten. Het is uiteraard ook mogelijk om de reeds geplubliceerde foto('s) te verwijderen.


Sint-Maartenfeest november 2016

Klik hier.


Sint-Maartenfeest november 2015

Klik hier.


Fotozoektocht 25 mei 2015

Klik hier.


Sint-Maartenfeest november 2013

Klik hier.


Speelpleinwerking Kravaalrakkers juli en augustus 2012

Foto's

Weekend Gezinsbond te Geraardsbergen anno 2011

Foto's
- Van vrijdag 15 tot zondag 17 april 2011
- Bezoek aan het museum 't Aloam
Vele andere leuke activiteiten... kijk zelf


EHBO voor kinderen en tieners 2011

Foto's
- Met medewerking van het Rode Kruis Vlaanderen


Activiteiten in het herfstverlof anno 2010

Foto's
- De knutselnamiddag op woensdag 3 november
Sint-Maartenfeest op zaterdag 6 november 2010


Meldert Kermis 4 en 5 september

Foto's Met dank aan Rudy Meert en Tom Fieremans voor de vele foto's van de 3e chicken run. Het weer was uitstekend en de sfeer fantastisch. De foto's van Jo De Coninck zijn te vinden op zijn site.


Hét weekend 2010 in Ronse

Foto's Met dank aan Rudy Meert voor deze grote reeks foto's!
Het weer was prachtig! De activiteiten reuze. De mannen ontdekten en aantal nieuwe biersoorten, aten ribbetje op de markt en kregen er buikloop van. De vele kinderen amuseerden zich op de speeltuin, op het voetbal- en basketterrein of gewoon met elkaar. Sommige konden door de aanwezigheid van Demet hun Engels wat beschaven. Misschien is een kortlopende cursus Engels wel één van onze volgende activiteiten...
Vraag gerust aan één van de deelnemers hoe het was, je herkent ze zeker op de foto's! En volgende keer ook (terug) meegaan!


Foto's van de knutselnamiddagen kerst 2009 en pasen 2010

Foto's

Activiteiten in het herfstverlof anno 2009

Foto's
De knutselnamiddag op dinsdag 3 november

Sint-Maartenfeest op zaterdag 7 november 2009


De 2e chicken run van zaterdag 5 september 2009

In totaal 255 deelnemers waarvan 90 jonger dan 12 jaar 110 liepen 5 km
55 liepen de 10 km
52 kleine kindjes deden de 400 m
24 kinderen liepen 750m
14 liepen 1450 m voor een leuk prijzenpakket
Foto's


De 20 km van Brussel: zondag 31 mei 2009

Foto's
Met 13 waren we deze keer!


Fruitsappen en groentensappen woensdag 28 mei 2009

Foto's


Weekend Bouillon vrijdag 17 tot zondag 19 april 2009

Het slechte weer kon de pret niet deren. Het was gewoon een superleuk weekend voor iedereen.
Foto's Peter


De knutselnamiddag van dinsdag 23 december 2008

Foto's Claudia
Groep 1 maakte met Karen, Carolien en Lana een mooi bloempotjes en plantte er krokusjes in. Thuis vochtig houden en binnenkort bloeien er krokussen in de keuken!
In groep 2 was het T-time, of beter gezegd theelichtjestijd. Met Kaat, Marieke en Charlotte maakten de kinderen een theelichthouder van lege T-lichtjes en oude CD's. Daarnaast werd er een T-licht-huis gemaakt van gekleurd papier.
Groep 3 bracht de hamer mee! Elkeen maakte een voederplank voor in de tuin. En vooral de meisje waren verder ijvering met parels om de kerstsfeer kracht bij te zetten. Silke, Kaatje en Sam begeleidden hierbij.
Verder zorgden Lara en Lauranne voor sport en spel voor elke groep.
Voor het tussendoortje en de vele boterhammen met choco waren Claudia en Melanie van de partij!
42 kindjes hebben deelgenomen.


Het Sint-Maartenfeest van zaterdag 8-11-8

Foto's Peter
Foto's Patrick, Linda & Rizuan

Schitterende momenten: kinderen bij de Sint. Na een prachtig optreden van goochelaar Gino Frengi. Bovendien was het niet koek en ei onder de pieten en mieten. Snoeppiet was weeral alle snoep aan 't opeten...


Knutselen met Halloween (woensdag 29 oktober 2008)

Met 71 waren ze!


Ledenweekend naar Brugge

Het weekend van vrijdag 16 tot zondag 18 mei 2008 te Brugge-Dudzele

Het verslag van Mathilde Van der Jeught:


Aankomst bij regenweer
2 vedetten Met paard en kar door Lissewege
De helft van het 5e leerjaar
Verslag geschreven door Mathilde

De knutselnamiddag van woensdag 26 maart 2008

...was opnieuw een groot succes. 67 kinderen van 4 tot 12 jaar konden genieten van een leuke namiddag ravotten en knutselen. En op het einde: FRIETJES ETEN! De 20 kg door groep 3 zelf gemaakte frieten en de vele gehaktballetjes waren snel verdwenen.


De winterwandeling: zondag 27 januari 2008

Een flinke wandeling na alle nieuwjaarsrecepties en -feestjes moet deugd doen. Onze originele nieuwjaarsdrink was opnieuw een succes. Met 61 trokken we naar Opwijk om daar en in Peizegem verkeersarme wegen op te zoeken. Nadien smaakten de rozijnen- en chocoladeboterhammen met een tas chocomelk of een glas gluhwein als geen ander.


De knutselnamiddag in de kerstperiode: 27 december 2007

Het werd weer een schitterende namiddag. Ons CREFI-team had zich goed voorbereid en bezorgden de kinderen van 4 tot 12 jaar een creatieve onderbreking van het kerstverlof.
Groep 1 (met Fran, Elien en Sofie): 2e en 3e kleuter
Thema: De Kerstboom. Creatief met WC-rolletjes! Van boom tot papier tot WC-rol tot alweer een boom, een kerstboom!! In deze periode hoort daar ook een prachtige kerstbal bij.
Groep 2 (met Els, Anneke en Hilde): 1e tot 3e leerjaar
Thema: Koken met kinderen. Deze groep zorgde voor het eten van de ganse bende! En het was lekker!
Groep 3 (met Elke, Peter en Kim): 4e tot 6e leerjaar, 1e middelbaar
Thema: De Kerststal. Ontwerpen en maken! Eerst maakten de kinderen op ruitjespapier een tekening op schaal. Vervolgens gingen ze naar de zagerij om de juiste planken te laten zagen en tot slot timmerden ze deze zelf samen tot een kerststal.

En dit allemaal met de financiële steun van Phyllis Cooreman. DANKJEWEL, Phyllis.


Etentje met de lopers en joggers in 't Vertier op zaterdag 1 december 2007

Een fantastische avond! Gezelligheid troef. De uitbaters toonden hun cullinaire kennis en dat was niet min...
Leuk om mekaar eens mooi uitgedost te zien ipv bezweet, afgemat en buiten adem in het donker te ontmoeten bij het lopen. Voor herhaling vatbaar, daar is iedereen het mee eens!


De Finale 5 km van Loop-je-fit: donderdag 15 november 2007

Karen, Frederic, Marie-Noëlle, Kim, Bartel, Afro, Jean en Ann liepen na 10 weken training de 5 km. Een gezellige avond volgde.


De FLOS-quiz van zaterdag 10 november 2007

Ofschoon we de ganse avond op kop stonden, met de Frivooltjes van KVLV achter ons, zijn we uiteindelijk slechts derde geworden. Aardrijkskunde heeft het hem gedaan. BAMEMO is een beetje ten onrechte gewonnen. Fons DC werd opgetrommeld om uiteindelijk met die laatste ronde voldoende punten te sprokkelen om ons in te halen. Revanche volgend jaar!


Het Sint-Maartenfeest van zaterdag 3 november 2007

Het was opnieuw een fantastische dag voor de kinderen! Bij het binnenkomen konden ze geschminkt worden door Elke of door Fee, of werd het kapsel bijgewerkt met rietjes en speldjes door Carolien en Elien.
Binnen bracht een heuse goochelaar klein en groot in vervoering met zijn goocheltrucs. Gino Frengi wist de kinderen enorm te boeien met het wegtoveren van kaarten en gekleurde lintjes, maar ook dieren werden erbij betrokken: witte duiven, een konijn, een grasparkiet, en een prachtige papegaai behoorden tot het spektakel. Een echte aanrader voor dergelijke feestjes! Zijn website: www.kinderanimatiegids.be:80 - klikken op Oost-Vlaanderen en kiezen voor Goochelaar Gino Frengi.
En dan werden de kinderen in stemming gebracht voor de Sint door Karen en Hilde. Hun gezang werd echter afgebroken door 2 zotte pieten die de mijter van de Sint hadden kapot gemaakt. Gelukkig vonden ze de juiste toverspreuk om deze opnieuw te herstellen.
En toen verscheen hij: de Sint, vergezeld van nog eens 2 pieten. Na zijn welkomstwoord gaf hij ieder kind een mooi cadeautje. Met 85 gelukkige kinderen tot gevolg ...


CREFI-knutselnamiddag rond Halloween: maandag 29 oktober 2007 van 14u tot 18u

Ondanks of misschien juist dankzij de regen was onze knutselnamiddag een waar succes: niet minder dan 74 kinderen van 4 tot 13 jaar konden zich uitleven met potlood, papier, lijm, vod en ander knutselgerief voor het maken van een theelichthouder, een superspin, een mooie herfstcollage of een handige boodschappentas. Karen, Carolien, Elien, Kim, Silke en Lana entertainden hiermee de jongste 52 kinderen in de 3 lokalen van ons Parochiecentrum. De overige 22 jonge mensen gingen met An en Els de kooktoer op. Zij maakten voor iedereen lekkere Trollensoep, Kippenmelk en Heksenwafels. Er moest dan ook in shiften gepauzeerd worden. Om halfvier de kleinste groep met Karen, Carolien en Elien en om vier uur was groep 2 met Kim, Silke en Lana aan de beurt om van de lekkere soep te proeven met een korstje brood. Tussen de vlagen door konden de kinderen ook even een luchtje happen. Peter nam hier en daar een foto. Zeker eens kijken!
De OKRA-leden hadden op hetzelfde moment hun kaartnamiddag in het Parochiecentrum. De kinderactiviteit was wel wat storend maar uiteindelijk hadden ze toch bewondering voor onze prestaties! De recepten van Els kunnen hier bekeken en gedownload worden:
Trollensoep
Kippenmelk
Heksenwafels
Er bleef niet meer over....
En aanstaande zaterdag komt de Sint naar 't Vertier...


Meldert kermis zaterdag 1 en zondag 2 september 2007

Enkele sfeerbeelden, alsook een uitgebreide reportage van de geslaagde dierententoonstelling. Iedereen heeft ervan genoten en de activiteiten brachten veel volk op de been. Op naar ons eerste lustrum!!!


De GOSA op stap met de elektroboot op de Moervaart van Sinaai naar Wachtebeke op 13 augustus 2007

"Hoi Peter,
we hadden een echt leuke dag, het vaartraject was een heerlijk brokje natuur, in Puyenbroeck deden we een mooie wandeling doorheen het domein...
Alle deelnemers content naar huis. Ik stuur je enkele sfeerbeelden door die de organisator heeft genomen.
Nog eens bedankt voor de tip.
Roger"


- De finale van Loop-Je-Fit van donderdag 24 mei 2007

- Het superleuk ledenweekend in Zoersel van vrijdag 11 tot zondag 13 mei 2007

- De daguitstap naar Gent van zondag 15 april 2007

- Paasbest knutselen: knutselnamiddag op 11 april 2007

- Winterwandeling van zondag 28 januari 2007

- Knutselnamiddag "Tussen Kerst en Nieuw" van woensdag 27 december 2006

- Watergewenning en zwemmen in Lebbeke: foto's van december 2006

 

Voor de oudere foto's verwijzen we nog even naar de fotosite van de oude website